0D7331AD-EC41-4383-B113-992FF920D050
sk hu
időpontfoglalás
Arrow Vissza a
listához

.Egyedülálló olasz fa furnérok | ALPI

23.09.2022 Dizájn fa mintázatok a bútorgyártásban

A milánói látogatásunk során testközelből is szemügyre vehettük az ALPI impozáns fa furnér kollekcióit, az pedig nagy örömünkre szolgál, hogy e csodás furnér mennyországból most nektek is prezentálhatunk egy kis-nagy szeletet. Stabil, hazai beszállítóink révén mostantól Showroomunkban is prezentálhatjuk az ALPI furnérok mintadarabjai.

Válasszon a kiváló minőségű fa furnér kínálatunkból

Kínálatunkban fellelhető és választható kő, üveg, kerámia, kompakt és egyéb anyagok, felületek mellett a valódi fa furnér egy olyan - színek, textúra és erezet tekintetében széles spektrumú atmoszféráját jeleníthetünk meg, mely kombinációkkal a bútorainkban megelevenedve teljesen egyedi megközelítéseket mesélhetnek el.

Mitől olyan különlegesek az ALPI furnérok és egyáltalán mit érdemes tudni róluk?

Tulajdonképp ideális választási lehetőséget kínálnak bármilyen típusú felület lefedésére, 

...de ugorjunk vissza kicsit az időben. A céget 1919-ben Pietro Alpi alapította, mely lassan gyártási hagyománnyá szilárdult és összefonódott a család történetével. Gyorsan ipari vezetővé vált a dekoratív felületek gyártásában, az áttörést az első kompozit furnér, mint dekoratív elem jelentette, melyet intenzív technológiai kutatás és a finom fafeldolgozás háttere tette lehetővé. 

Az olasz családi vállalkozás hamarosan a nemzetközi piacot is bevette, Vittorio Alpi belépésével rangos együttműködések kezdődtek a dizájn akkori kiemelkedő képviselőivel, mély kapcsolatot kialakítva a cég és kreatív szféra közt. 2015 óta működnek együtt Pietro Lissonival, olasz építésszel és tervezővel, a cég művészeti igazgatójával, aki az innovációban látja a legfőbb motivációt. Lissoni és multinacionális csapata az építészet, a belsőépítészet és a termék-/fénytervezés, a grafika, a művészeti irányvonal és a vállalati arculat területét fedi le. Az együttműködés során a bútorok az építészet kulcsfontosságú részévé válnak.

Nemzetközi kreatív tehetségek tervezői gyűjteménye

Az ipar és kézművesség közt, félúton

A természetes színű és erezetű fák a Wood kollekció részeként a natúr vonalat képviseltetik, néhol szokatlan textúrákkal kiegészülve. A nemzetközi alkotótehetségek Designer kollekciója ezzel szemben egy egyedi, egyben eredeti történetet közvetít, a hangulat maga tapintható a reprodukcióban, a természetben nem fellelhető mintákban - mely egyszerre újszerű és dinamikus, élettel tölti meg a teret. Említsük meg a Pietro Lissoni által szerkesztett Legacy kollekció egyszerű, lágy, érzéki íveit, melyek magukban foglalják az ALPI sokrétű felhasználását, különös tekintettel az „elveszett” fafajtákra, például az ébenfa, a hondurasi mahagóni, teak és rózsafa természetes erezetére. A Legacy kollekció 

olyan környezetbarát furnérokat ajánl, melyek elérhetetlen természetes megfelelőik tökéletes másai. 

Lehetővé teszi, hogy ezek az értékes és védett erdők új életet kapjanak. Talán túl jól hangzik, hogy igaz legyen? Tekintse meg mintadarabjainkat, kombinálja össze a részlelteket és alkossa meg az álom otthonát! 

Kreatív moodboard lakberendezéshez alpi fa furnérral a föld színeiben
Kreatív moodboard lakberendezéshez alpi fa furnérral a föld színeiben

Fenntarthatóság

A bútorainkhoz adott érték, avagy értékálló bútorok

Az új kollekció számára kialakított színek rendkívül modernek, de egyben ősiek is, mivel Lissoni a fenntartható és időtálló irányt követi. 

Az igazi stílus időtlen”, vallja. 

Például az archívumban fellelt, még az 1980-as években Ettore Sottsass által tervezett Sottsass kollekció egy új - régi színváltozattal, az ALPI Sottas Dark Brown-val folytatódik, mely még Sottasss személyes tervezési jegyzeteinek nyomán végzett kutatásnak köszöngetően készült. Tehát a már archivált barna egy finomított változatát csempészték be újra, a nyolcvanas évekig visszanyúlva. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a kifinomult szépség értékálló?

Minden ALPI termék nyárfából, hársfából és ayouból készül, tanúsított és fenntartható erdőkből, amelyeket a biológiai sokféleség maximális tiszteletben tartásával kezelnek. A teljes ellátási lánc közvetlen felügyelete garantálja a fa legális és fenntartható beszerzését és a teljes termék nyomon követhetőségét. Egyébként is teljes átláthatósággal működnek a környezeti és társadalmi felelősségvállalás terén, állandó elkötelezettséggel a természeti erőforrások kiváló felhasználása mellett.

A fa élő, tanúsított, öko-fenntartható anyag. Az ALPI a fát lecsupaszítva és újrakomponálva a típusok, felületek és minták végtelen választékában tárja elénk, hogy minden tervezési igényt kielégítsen. Egyedülálló a kínálat, kiemelkedő minőségi jellemzőkkel, a hagyományos fára jellemző hibáktól mentesen, korlátlan katalógussal és testreszabott megoldásokkal, amelyek mindig egységes és állandó színt és méretet biztosítanak, vízszintes és függőleges felületeken egyaránt.

Kifinomult és időtálló borítások a bútorgyártásban
Kifinomult és időtálló borítások a bútorgyártásban

Festett és nem nyomtatott furnérok

Csupaszítás, festés, kompozíció, ragasztás, préselés, négyszögesítés, nyírás, tesztelés... Ez az ALPI gyártási folyamata, melyben a forma és anyag párbeszédet alakít ki a technikával. A fát végtelen változatban és mintázatban bontják le és párosítják össze egy speciális eljárásnak köszönhetően, mely során merítve festik, majd a festett lapokat újrakomponálva új erezetet és mintákat hoznak létre. Feltárják az anyagot, rostjaira bontják, majd újra össszeillesztik.

Az ALPI paletta tulajdonképp a fa maga, annak minden változatában, mely maximális kifejezőképességet biztosít. A márkát választani annyit jelent, mint bízni a minőségben, megtalálni a tökéletes terméket minden felmerülő igényre és mindezek mellett környezettudatosan dönteni.

https://www.alpi.it/en/

Fotók: https://www.facebook.com/Alpi....